Πίσω στην Αρχική
Herve le Corre

Εσείς που θα ζήσετε μετά από μας

19.08

Ένα βράδυ, στα μέσα του 21ου αιώνα, όλα σβήνουν. Φαίνεται σαν βλάβη ή διακοπή ρεύματος όπως αυτές που συμβαίνουν συχνά σ’ έναν κόσμο που βαίνει προς το τέλος του, παραδομένος στις ελλείψεις, στις κρίσεις, στις πανδημίες. Αυτή τη φορά όμως το ρεύμα δεν επανέρχεται κι επικρατεί χάος.
Σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη, μια νεαρή γυναίκα, η Ρεβέκα, και ο σύντροφός της ο Μαρτέν φέρνουν παρ’ όλ’ αυτά στον κόσμο ένα παιδί, τη μικρή Αλίς. Αλλά τη μέρα που το ηλεκτρικό δίκτυο καταρρέει, ο νεαρός πατέρας δεν επιστρέφει σπίτι του. Για τη σύντροφό του, το άγχος δεν σταματάει να μεγαλώνει. Τρεις γενιές αργότερα, η Νουρ και η κόρη της η Κλάρα, κληρονόμοι γυναικών που από μάνα σε κόρη αναμετρήθηκαν με το χάος, πορεύονται με τον Μαρσό και το γιο του τον Λεό. Προσπαθούν να επιβιώσουν από την πείνα, τις κακοκαιρίες και τη βία σε μια χώρα αφανισμένη, όπου ωστόσο η αγάπη δεν το βάζει κάτω μπροστά στη βαρβαρότητα.

«Με τον ρεαλισμό και την έλλειψη κυνισμού που τον διακρίνει, με την αληθοφάνεια και την αίσθηση οικειότητας που αποπνέουν οι ήρωες του έργου του, ο Le Corre γράφει ένα από τα καλύτερα δυστοπικά μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν ποτέ σε οποιαδήποτε γλώσσα». (Lire)

«Πρόκειται για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα αλλά πρωτίστως για ένα φεμινιστικό έργο. Ο φόβος που προκάλεσε η επιδημία του Covid-19, καθώς και οι εικόνες των έρημων δρόμων που κυριάρχησαν την άνοιξη του 2020, ώθησαν τον συγγραφέα να μας παρουσιάσει το σκοτεινό του όραμα για το μέλλον.» (Le Monde)

«Ο συγγραφέας μάς μεταφέρει σε ένα τραγικό μέλλον όπου μόνο οι γυναίκες μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.» (Liberation)

View Detail