Πίσω στην Αρχική
Πέρσιβαλ Έβερετ

Τα δέντρα

16.20

Με ιδιοφυή τρόπο ο Πέρσιβαλ Έβερετ χρησιμοποιεί μια περιπέτεια, για να μιλήσει για ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα (The Guardian).

Άγριες δολοφονίες συγκλονίζουν την πολιτεία του Μισισίπι. Κάθε φορά πλάι στο θύμα βρίσκεται το πτώμα του ίδιου μαύρου άντρα, το οποίο εξαφανίζεται μετά τη μεταφορά του στο νεκροτομείο για να επανεμφανιστεί στον τόπο του επόμενου εγκλήματος. Δύο αστυνομικοί και μία πράκτορας του FBI προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν δείχνουν ότι η υπόθεση συνδέεται με το λιντσάρισμα του 14χρονου αφροαμερικανού  Έμετ Τιλ, μισό αιώνα νωρίτερα.

«Μια, ταυτοχρόνως ξεκαρδιστική και τρομακτική, αστυνομική ιστορία» (The New Yorker) «γραμμένη από έναν εξαιρετικό συγγραφέα» (The Sunday Times). Τα δέντρα ήταν υποψήφια για το βραβείο Booker 2022.

Ο Πέρσιβαλ Έβερετ γεννήθηκε το 1956 στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία και είναι καθηγητής αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Έχει εκδώσει ποιήματα, διηγήματα και 22 μυθιστορήματα, που τιμήθηκαν ή ήταν υποψήφια για μεγάλα βραβεία. Από τα πιο γνωστά το American Fiction, που μετέφερε στον κινηματογράφο ο Κορντ Τζέφερσον και τιμήθηκε με Όσκαρ προσαρμοσμένου σεναρίου.

 

View Detail
ISBN: 9789600125504 , Πέρσιβαλ ΈβερετGutenbergΤομαράς Πάνος