Πίσω στην Αρχική
Περσεφόνη Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ , ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

16.90

Πρέπει να θηλάσω; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα;
Με ποιες στερεές τροφές να ξεκινήσω και πότε;
Μπορώ να δώσω στο παιδί μου finger food;
Πώς θα επηρεάσω τις γευστικές και διατροφικές του προτιμήσεις;

Η υγιεινή διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή του ανάπτυξη, καθώς την περίοδο αυτή τίθενται οι βάσεις για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.
Το βιβλίο αυτό διαχωρίζει τους μύθους από την αλήθεια και προσφέρει στους γονείς τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή του βρέφους και του μικρού παιδιού (έως 4 ετών).
Ξεκινάει από τους μήνες της εγκυμοσύνης, δίνοντας χρήσιμες γνώσεις και συμβουλές για την πρόσληψη των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών, την αποφυγή τροφολοιμώξεων και τον διαβήτη κύησης. Αναλύει τα οφέλη του θηλασμού και προτείνει τρόπους για την επιτυχημένη εδραίωσή του. Για τους γονείς που επιλέγουν την τεχνητή βρεφική διατροφή, περιγράφεται ο σωστός τρόπος προετοιμασίας του γεύματος καθώς και η τεχνική ταΐσματος με μπουκάλι. Ακολουθούν οι φάσεις εισαγωγής στερεών τροφών, οι μέθοδοι, τα τρόφιμα, ενώ παρατίθενται τα στοιχεία που χρειάζονται οι γονείς για να αναγνωρίζουν τα σημάδια πείνας και κορεσμού και να εφαρμόζουν τις αρχές της ανταποκρινόμενης σίτισης (responsive feeding). Επίσης, προτείνονται πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ιδιοτροπιών στο φαγητό (fussy eating), βοηθώντας τους γονείς να νιώσουν ασφάλεια για την επάρκεια των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνει το παιδί τους.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μυήσετε το παιδί σας στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής.

Θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες…

Για τα θέματα διατροφής στην εγκυμοσύνη
Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά
Αποφυγή τροφολοιμώξεων
Υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών
Διαβήτης κύησης

Για τον θηλασμό
Η σημασία του
Η διατροφή της θηλάζουσας
Πρακτικές συμβουλές για την επιτυχημένη εδραίωσή του

Για την τεχνητή βρεφική διατροφή
Σύσταση και τύποι γάλακτος σε σκόνη
Σωστή προετοιμασία, αποθήκευση, μεταφορά
Τεχνική ταΐσματος, συχνότητα και ποσότητα γευμάτων

Για την εισαγωγή στερεών τροφών
Μέθοδοι (τάισμα με κουτάλι – Βaby-led weaning)
Στάδια απογαλακτισμού (επιλογή τροφίμων, ενδεικτικά γεύματα)
Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Για τον έλεγχο ανάπτυξης στη βρεφική και τη νηπιακή ηλικία (καμπύλες ανάπτυξης)

Για τη διατροφή των παιδιών 1-4 ετών
Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά
Ομάδες τροφίμων – Ενδεικτικά γεύματα
Παιδική παχυσαρκία
Για την ανταποκρινόμενη σίτιση
σε βρέφη και μικρά παιδιά
Ενδείξεις πείνας και κορεσμού
Δυσκολίες εφαρμογής

Για τις ιδιοτροπίες στο φαγητό
Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης
Συμβουλές για την περίπτωση ισχυρής άρνησης πρόσληψης τροφής

Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

View Detail
ISBN: 9786180332032 , Περσεφόνη ΠαπαδοπούλουΜεταίχμιο